skip to Main Content

Eén van onze gasten heeft tijdens haar verblijf in de Algarve twee prachtige blogs geschreven die we graag met jullie willen delen. Zie hieronder de tweede blog!

Tweede blog – laatste dag van de week Sapvasten

Ola,
Laatste update vanuit Villa Chara, Galé, Portugal.
Wat een mooi avontuur om in mijn eentje te beleven. 6 dagen alleen maar sapjes met een theelepel nuttigen😱 waar begin je aan?!
Maar het is een absolute mindset niet meer en niet minder.

Na 7 weken thuis ontzettend hard aan een healthy life-style te hebben gewerkt dmv vele healthy recepten en nog niet eens ook maar aan een chocolaatje te likken🍫👅 en intensief te sporten en mezelf iedere keer weer tot het uiterste uit te dagen gebeurde er nul komma nul op de weegschaal. Om depressief van te worden…….
Ik werd steeds ongelukkiger maar ik gaf niet op, ergens zou ik dit moeten doorbreken.

Deze afgelopen week is in vele opzichten een enorme Eye-opener geweest, wat kun je toch veel leren van andere mensen als je er voor open staat. Het was momenten loodzwaar maar er waren ook momenten dat het leek alsof ik vleugels had. Bijvoorbeeld als we hier onze prachtige wandelingen maakten. Schitterende natuur, uiteraard het mooie weer, de stilte en helemaal opgaan in het ritme van je eigen voetstappen het gaf me zoveel energie.

De fruitsapjes hier worden gemaakt met behulp van een sapcentrifuge, hiermee creeër je dus echt alles het sap en verder geen vezels waardoor het direct door je lichaamscellen wordt opgenomen en de detox van je lichaam direct begint. Je merkt met de dag dat je je schoner gaat voelen en na een dag of drie, vier voel je je echt heel schoon!!!
Natuurlijk werd er rijkelijk gefantaseerd over al het lekkers wat we zouden willen eten 🥐🥖🧀🥞🥓🍳🍗🍕🌭🌯🍱🍨🍦🍰 en ook drinken, want tijdens de detox drink je water, kruidenthee (zonder theïne)

En citroenwater. GEEN KOFFIE😱, of wat anders. Puur en alleen om alle afvalstoffen gelijk uit het lichaam te lozen. Ik denk werkelijk dat ik om het kwartier heb moeten plassen, liters….jammer genoeg ook in de nacht🙃.

Gisteren (Zondag) was het om 16:00uur eindelijk zover, we kregen een heerlijk geschild appeltje, we mochten zelfs kiezen of we een zuur 🍏of een zoet 🍎appeltje wilde. Grappig dat alle meiden voor zoet kozen.
Nog nooit zo langzaam en vol aandacht (Mindfull) van een appeltje genoten wat heerlijk.
Gelijk voel je dat er wat gebeurt in je maag en gelijk voel je dat het niet verstandig is om,met name de eerste week na deze Detox, gelijk weer in je oude eetpatroon van thuis te vervallen. Je lichaam voelt zo schoon en zuiver dat ik het eigenlijk ook echt ff zo wil houden.
Als eerste echte vaste avondmaaltijd, kregen we diverse soorten groente met wat gekookte rijst OMG alsof er een engeltje over mijn tong pieste, wat had ik dat gemist zeg……..
Dat gevoel van een vol buikje, terwijl het echt niet een enorm bord vol was maar een normale portie, ik voelde me intens gelukkig. Alles viel op zijn plek!

Vanmorgenvroeg hadden we allemaal ons eindgesprek met onze coach, steun en toeverlaat Mirjam.
Welk cijfer gaf ik mezelf lichamelijk? Nou een vette 8,5!!
En mentaal?
Een dikke 8
Bloeddruk oké, hartslag oké en dan……………………..mijn allergrootste vijand, DE WEEGSCHAAL!! Je zegt tegen jezelf dat je het daar niet in de eerste plaats voor doet maar toch!!!!
Tot mijn verbazing maar tot mijn enorme vreuge was er gewoon 4,8kg af💪🏼👊🏼👏🏻🙌🏻. Wat een opluchting, mijn lichaam is dus echt wakker geschud😁. Dat deed echt wat met me.

Het ontbijt vanmorgen was een heerlijke fruitsoep met verse kiwi, ananas, appel, blauwe bessen, frambozen heeeeeeeeeerlijk en als lunch een heerlijke salade met tonijn en feta-kaas, verse olijven zaaaaaaalig!
Om 12:45uur werden de eerste meiden opgehaald voor hun terugreis en om 16:15uur word ik samen met Linda opgehaald voor onze terugreis.
Het avontuur zit erop, wat heb ik genoten, wat ben ik heerlijk uitgerust en wat ben ik klaar voor een fris nieuw begin!!!

SAPVASTEN IN DE ALGARVE???
Het beste idee ooit voor mij!!!

Een reis om nooit meer te vergeten met meiden die nooit meer uit mijn hart en leven zullen verdwijnen.

Ik ben intens gelukkig, helemaal nu ik weer richting mijn kanjers thuis vertrek want pas dan ben ik echt compleet!
Liefs Sas

Back To Top